EL CINTURÓN ROJO
Documental


SI ALGUNA VEGADA VAS FER ALGUNA D’AQUESTES COSES: et vas aixecar a les 5 del matí per llençar octavetes, vas anar a la cita del Bar Descanso i no van arribar les octavetes, vas participar en alguna reunió clandestina, vas participar en alguna manifestació il·legal, vas participar d’alguna manera en les vagues generals de l’ELSA, LAFORSA o de la Comarca, si simpatitzes amb els que van lluitar contra el franquisme i per a la democràcia, si creus que aquelles lluites van valer la pena, si vas reivindicar llibertat, amnistia i Estatut d’Autonomia, si creus que encara les coses no han canviat prou i cal seguir lluitant, si vas reclamar la canalització del riu Llobregat i la recuperació de Can Mercader com a parc públic, si vas formar part del Centre Social Almeda, el Casino Cultural de Sant Ildefons, el Patronat, l’Orfeó Catalònia o altres entitats compromeses contra el franquisme, si encara et queda esperança, si Joan N. García-Nieto va ser un referent per a tu, si creus que la memòria de la lluita antifranquista no ha d’oblidar-se, ... No et perdis aquet documental. 

 www.fundacioutopia.org


 

El CINTURÓN ROJO, es un documental  que aspira a recuperar la memoria de la lucha antifranquista en el cinturón industrial de Barcelona.
Estudia el periodo que transcurre desde el año 1970 a junio de 1977 fecha en que se celebran las primeras elecciones generales democráticas. Relato secuencial de los acontecimientos históricos, y transversalmente se analizarán los elementos que los generaron y los hicieron posibles: Los valores: Consciencia de clase, Solidaridad, Austeridad Las tácticas: Clandestinidad, los alias, Asambleas, Publicidad (tirada de octavillas, lee y difunde, pintadas) Los líderes: García Nieto y otros líderes obreros y ciudadanos.
La organización: Movimiento obrero y sindical, movimiento urbano, movimiento cultural, asociaciones vecinales, organizaciones políticas.